TARINAMME
Siellä missä on näky ja unelma, siellä on myös tie!
Unelma yrittäjyydestä syntyi jo pikku tyttönä, kun myin leikkimökistä ja pihamaalta leluja ja kukkia naapureille ja isovanhemmille. Todellinen kipinä leivontaan kuitenkin syntyi, kun aloin leipomaan omiin valmistujaisjuhliini 18 vuoden iässä. Tästä lähti vuosien mittainen leivontaharrastus omassa keittiössäni kokeillen ja kehittyen kotileipuriksi. Leipomisen rinnalla juhlien järjestäminen ja somistaminen on kasvanut myös suureksi intohimoksi. Unelmani on ollut yhdistää jokaisessa leipomassani leivonnaisessa ja järjestämässäni juhlassa kauneus ja herkullisuus yhdeksi paketiksi!
Vuosien varrella unelma yrittäjyydestä on kasvanut ja etsinyt vain sopivaa väylää, kunnes löysimme mieheni kanssa Himangalta satoja vuosia vanhan Kievarin. Rakastuimme välittömästi tähän rakennuskokonaisuuteen idyllisen maaseudun helmassa. Unelmamme muuttaa maaseudulle, toimia yrittäjinä ja omistaa eläimiä vihdoin toteutui! Ostimme kohteen ja nimesimme sen Herkku Kievari & Putiikiksi.
Herkku Kievari & Putiikissa yhdistyy unelmat, intohimo ja halu palvella asiakkaita. Vanhojen hirsien sisään on rakennettu ympäri vuoden toimiva yritys, jossa yhdessä avioparina, palvelemme asiakkaita monilla eri palveluilla. Pihamaalta löytyy kesäisin kotieläimiä sekä vohvelivankkurit jäätelömyynnin kera.
Kahvilarakennuksesta löytyykin nimensä mukaan idyllinen ja lämminhenkinen kahvila, jossa vitriini ja tiski on täynnä herkullisia ja tuoreita leivonnaisia! Rakennuksesta löytyy myös pieni putiikki, jossa myynnissä on laadukkaita naisten vaatteita sekä sisustus -ja lahjatavaraa. Palveluistamme löytyy myös juhlapalvelu, joka mahdollistaa unohtumattomat juhlat tiloissamme aina koristelusta ruokailuun saakka. Tarjoamme myös yhdistyksille ja ryhmille TYHY-ja koulutuspäivä tiloissamme.
Tervetuloa Herkku Kievari & Putiikkiin!
Toivoen; Janette & Tuomas Vuolteenaho


KIEVARIN HISTORIAA
Kievarin juuret polveutuvat jo 1700-1800-luvun taitteesta. Tuorilaksi alun perin nimetty talo on toiminut kestikievarina useampaankin kertaan muun aktiivitoiminnan lisäksi. Ensimmäisen kerran Kievarila alkoi Lahdensuussa 1830-luvulla palvellen vuosikymmeniä matkustavaisia. Majatalon pito jatkui välivuosein tahdittamana aina 1910 asti, joten perinteitä asiakkaiden huolehtimisesta ei kiinteistöstä puutu.
Kievarin pidon ohella talossa piipahti lääkärin vastaanotto 1900-luvun alussa. Noin 1914 pihapiiriin vedettiin sähköt,
kun Raumankoskessa ollut Saha ja Mylly investoi generaattorin.
Pätkivän sähkön avulla viriteltiin myös lamput koululaisille,
kun Tuorila toimi vuorostaan Lahdensuussa kansakouluna
20-luvulla. Tarinan mukaan keisari Aleksanteri I piipahti
alueella 1819 matkallaan Lohtajan pappilaan.
Osittain lainattu Teuvo Tuorila.